הוראות הכנה
מרכיבים
4 חלמונים
2 כפות אבקת סוכר + סוכר לפיזור מעל
400 גרם שמנת מתוקה 32% (אם משיגים, רצוי להשתמש ב-200 מ"ל שמנת 42% ו-200 מ"ל שמנת 32%).
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת עיסה יציבה.
2. שמים בסיר את השמנת ותמצית הווניל ומביאים עד לרתיחה.
3. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
4. מורידים מהאש, מניחים להתקרר 2-3 דקות ובוחשים פנימה את תערובת החלמונים והסוכר.
5. משתמשים בתבניות קטנות חסינות אש בעלות תכולה של כ-100 מ"ל. וממלאים בכל אחת רבע מן התערובת.
6. שמים את התבניות בתבנית אפייה המלאה במים עד כ-1 ס"מ מגובהה.
7. אופים את התערובת במשך כ-35 עד 45 דקות עד שהיא מתקשה.
8. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ומכניסים למקרר למספר שעות.
9. להגשה, מפזרים מעל סוכר ושורפים אותו בעזרת מבער קטן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון