הוראות הכנה
מרכיבים
לויניגרט:
1/8 כפית חרדל חלק חריף
1 כפית כמהין שחור מסונן (אופציונלי)
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
לבורקס:
בצק עלים
3 תפוחי אדמה
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפות גבינת פטה מפוררת
1 כף גבינת עיזים רכה
1 כפית כמהין שחור מסונן (אופציונלי)
1 ביצה טרופה
1 כף פרג
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה
אופן הכנה:
רוטב הוינגרט:
מערבבים את החרדל, הכמהין השחור, שמן הזית ומיץ הלימון.
מפזרים מלח גס בתחתית תבנית, מניחים מעל את תפוחי האדמה ואופים בתנור במשך 4-5 שעות.
מטגנים את בצלי השאלוט בשמן זית עד להזהבה.
מערבבים את תפוחי האדמה, בצלי השאלוט, גבינת הפטה, גבינת העיזים, מלח לפי הטעם והכמהין.
מרדדים את בצק העלים וחותכים ל-64 ריבועים של 2.5 ס"מ2.5X ס"מ. מברישים ריבוע אחד בביצה טרופה, מעל מניחים מעט מהמלית וסוגרים עם עלה נוסף. מורחים ביצה על העלה העליון ומפזרים פרג. חוזרים על פעולה זו עם כל ריבועי הבצק ומסדרים בתבנית. אופים בתנור בחום בינוני במשך 5-8 דקות.
להגשה:
מניחים את הבורקסים על עלי האורוגולה,
מפזרים את רוטב הוינגרט ומקשטים עם הסלק.
מגיש:
מקור: צחי בוקששטר
שתף את המתכון