הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
· 1 ק"ג קמח חיטה לבן (7 כוסות)
· 2 כוסות מים (550 מ"ל)
· 1 קוביה או 1 שקית שמרית (50 גרם)
· ½1 כפות מלח (30 גרם)
· 4 כפות שמן זית ( 40 גרם)
לאנטי פסטי:
· בטטה, בצל, גזר ושומר קלופים ופרוסים (לפי בחירה)
· עגבניות שרי חצויות
· פטריות חצויות או פרוסות
· פלפל שחור גרוס, מלח גס
· שמן זית
למלית גבינה:
· 200 גרם גבינת שמנת
· 4 כפות גדושות רוטב פסטו (80 גרם)
· גבינת פרומעז חתוכה לפרוסות (אם רוצים)
אופן ההכנה
בצק:
1. שמים בקערת מערבל את כל חומרי הבצק. (יש להקפיד שהמלח לא ייגע בשמרים).
2. לשים בעזרת וו הלישה 3 דקות במהירות נמוכה ולאחר מכן כ-4-5 דקות נוספות במהירות בינונית.
במידה והבצק רך מידי יש להוסיף בשלבי הלישה הראשונים מעט קמח (שהבצק יהיה נוקשה).
3. יוצרים מהבצק כדור ומניחים לתפיחה ראשונה 30 דקות.
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים (כל כדור במשקל 60-80 גרם) ומניחים בתבנית. מתפיחים בשנית עד שהבצק תופח פי אחד וחצי.
אנטי פסטי:
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
6. מסדרים את הירקות בתבנית (בטטה, בצל, גזר ושומר ), מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית ואופים בתנור בחום גבוה (220 מעלות) עד להתרככות הירקות. יש להקפיד לא לאפות יותר מידי היות והירקות עוברים אפייה נוספת.
למלית גבינה:
7. מערבבים בכלי את גבינת השמנת ורוטב הפסטו.
להכנת הפוקצי'נות:
8. לוחצים במרכז כל כדור בצק בעזרת האצבעות ומורחים שמן זית. חוזרים על פעולה זו פעמיים נוספות לשיטוח הבצק. בגומה שנוצרה שמים מעט מלית גבינה ומסדרים את הירקות (לפי בחירה). מניחים בצד להתפחה נוספת של 10 דקות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים כ-8 דקות עד להזהבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון