חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ד'בלה טוניסאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ד'בלה טוניסאית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים .
½3 כוסות קמח .
1 כפית תמצית וניל .
¼ כפית סודה לשתיה .
2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
מעט מיץ לימון ( לא חובה )
מביאים את כל המצרכים לרתיחה בסיר (זהירות שלא יגלוש). אחרי רתיחה ראשונה ,
נותנים לדבש להתבשל על אש נמוכה כ-10 דקות .בתום 10 דקות מביאים לרתיחה שוב ומכבים את האש .
אופן ההכנה
אופן הכנה : לשים את החומרים לבצק אחיד וחלק . חותכים לכדורים בגודל פינג-פונג . עוטפים כל כדור בקורנפלור ומכסים במגבת . נעזרים במכונה של פסטה ומעבירים את כדור הבצק בשלב הראשון ( שלב מס' 7 הכי רחב ) . כל שלב מעבירים שלוש פעמים . אחרי שמגיעים לשלב 3 מפזרים עוד קורנפלור על העלה של הבצק . שמגיעים לשלב האחרון ( שלב מס' 1 הכי צר ) מעבירים פעמיים . את העלה שנוצר חותכים לרצועות בעובי של ½2 ס"מ . מחממים סיר עם שמן , לאחר שהשמן רתח לוקחים רצועה וטובלים את הקצה שלה בשמן . כאשר הקצה מתקשה תופסים אותו בעזרת מזלג ומתחילים לסובב את המזלג . ככה מורידים קצת מרצועת הבצק לשמן נותנים לה להתקשות ומסובבים את המזלג .
מגיש: marytubr
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון