הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים .
½3 כוסות קמח .
1 כפית תמצית וניל .
¼ כפית סודה לשתיה .
2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
מעט מיץ לימון ( לא חובה )
מביאים את כל המצרכים לרתיחה בסיר (זהירות שלא יגלוש). אחרי רתיחה ראשונה ,
נותנים לדבש להתבשל על אש נמוכה כ-10 דקות .בתום 10 דקות מביאים לרתיחה שוב ומכבים את האש .
אופן ההכנה
אופן הכנה : לשים את החומרים לבצק אחיד וחלק . חותכים לכדורים בגודל פינג-פונג . עוטפים כל כדור בקורנפלור ומכסים במגבת . נעזרים במכונה של פסטה ומעבירים את כדור הבצק בשלב הראשון ( שלב מס' 7 הכי רחב ) . כל שלב מעבירים שלוש פעמים . אחרי שמגיעים לשלב 3 מפזרים עוד קורנפלור על העלה של הבצק . שמגיעים לשלב האחרון ( שלב מס' 1 הכי צר ) מעבירים פעמיים . את העלה שנוצר חותכים לרצועות בעובי של ½2 ס"מ . מחממים סיר עם שמן , לאחר שהשמן רתח לוקחים רצועה וטובלים את הקצה שלה בשמן . כאשר הקצה מתקשה תופסים אותו בעזרת מזלג ומתחילים לסובב את המזלג . ככה מורידים קצת מרצועת הבצק לשמן נותנים לה להתקשות ומסובבים את המזלג .
מגיש:
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון