חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תבשיל חומוס עם פסטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל חומוס עם פסטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
6 – 8 מנות
½ כוס שמן זית
2 גזרים, קצוצים
1 שורש סלרי, קצוץ
1 בצל, קצוץ
1 עלה דפנה
2 –3 עלי מרווה
5 – 6 שיני שום, קלופות
½ ק"ג גרגרי חומוס, מושרים לילה במים ומסוננים
מלח ופלפל שחור
2 עגבניות, קצוצות
250 גרם פסטה מסוג קונכיות
לתיבול:
שמן זית
2 שיני שום, קלופות ומעוכות
2 נתחי פילה אנשובי
3 – 4 מחטי רוזמרין
אופן ההכנה
שמים את השמן בסיר. מוסיפים את הגזרים, הסלרי, הבצל, עלה הדפנה, המרווה, השום והחומוס ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, ממשיכים לערבב ומאדים כ – 6 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים עוד כ – 2 דקות. מוסיפים כ –½2 ליטרים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהחומוס רך. מעבירים כשליש מכמות התבשיל (עם כשליש מהנוזלים) למעבד המזון ומרסקים למחית. מחזירים את המחית לסיר. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא מתרככת וסופגת את רוב הנוזלים שבסיר. בינתיים מחממים כ – 2 כפות שמן במחבת, מוסיפים את השום, האנשובי והרוזמרין. מערבבים כדקה על להבה בינונית. כשהפסטה רכה, מוסיפים את תוכן המחבת לסיר ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, יוצקים עוד קצת שמן זית מלמעלה ומגישים
מגיש: marytubr
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון