חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ניוקי תרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניוקי תרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוחי אדמה גדולים (כ- 300 גרם)
מלח גס
250 גרם תרד טרי, שטוף
40 גרם חמאה
1 חלמון
כ - ½ כוס קמח
מלח
להגשה:
שמן זית
גבינת פרמזן מגוררת
מעט עלי בזיליקום, קצוצים
מעט אגוז מוסקט, מגורר
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (220°c). מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עם כפית מלח גס עד שהם רכים. מעבירים לתבנית ואופים בתנור כ –15 דקות, כדי לייבש אותם.
2. חולטים את התרד במים רותחים כ- 3 דקות. מסננים, סוחטים בין כפות הידיים, קוצצים דק בסכין ומניחים את התרד בצד עד שיצטנן.
3. קולפים את תפוחי האדמה כשהם עדין חמים (אפשר לאחוז אותם במגבת ביד אחת)
ומועכים למחית חלקה (אם משתמשים במטחנת ירקות ידנית מקבלים מחית חלקה מאוד). מערבבים עם החמאה, מצננים קצת, מוסיפים את החלמון ולשים. מוסיפים חלק מהקמח ומלח ולשים. מוסיפים את התרד ולשים לתוך הבצק. אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד מהקמח ולשים עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. מעצבים לכיכר.
4. מרתיחים מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים מלח. חותכים את כיכר הבצק ל 3 – 4 חלקים, ומגלגלים כל חלק, על משטח מקומח, ל"נקניקים" ארוכים בעובי כ – 2 ס"מ. חותכים כל נקניק בסכין חדה לפרוסות באורך כ – 2 ס"מ. מחליקים את הניוקי לתוך המים הרותחים, ממתינים עד שהם צפים ועוד חצי דקה. מוציאים בכף מחוררת לתוך מסננת. (כדי לקבל ניוקי בצורה המסורתית, עם חריצים, אפשר להניח כל פרוסת בצק על מזלג, לשטח אותה קצת באצבע ולהחליק אותה למים תוך גלגול על המזלג).
5. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים. זורים גבינת פרמזן ובזיליקום, מגררים מעט אגוז מוסקט מלמעלה ומגישים.
מגיש: marytubr
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון