הוראות הכנה
מרכיבים
1 עגבנייה חצויה ופרוסה
½ פלפל צהוב פרוס דק
250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
1 כרישה קטנה פרוסה
4 עלי ריחן קצוצים דק
100 גרם גבינה "טוב טעם"
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן
לרביכה: ½ מיכל שמנת מתוקה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
לבצק: 200 גרם קמח
1 ביצה
¼ כוס שמן
2 כפות מים קרים
אופן ההכנה
לשים היטב את כל חומרי הבצק לקבלת בצק פריך שמנוני מעט. מרדדים את הבצק ומניחים אותו בעדינות על תבנית הפאי. מיישרים את השוליים ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.
מחממים את השמן במחבת. מטגנים קלות את הכרישה ומוסיפים לאחר כדקה את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. מטגנים היטב יחד ומסירים מהאש. טורפים היטב את כל חומרי הרביכה יחד. מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ומניחים על הבצק "משקולת" בדמות נייר כסף מלא בקטניות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשבע דקות. מוציאים מהתנור ומסירים את המשקולת. מניחים בתחתית הקלתית שיצאה מהתנור את הפטריות המוקפצות עם הכרישה. מניחים מעליהם ולידם את העגבניות והפלפלים. מפוררים את גבינת ה"טוב טעם" מעל הכל. מפזרים מעל את עלי הריחן הקצוצים. יוצקים מעל הכל את הרביכה ומכניסים לתנור למשך כעשרים וחמש דקות או להשחמה נאה. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון