הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
350 גרם קמח מנופה
3 כפות סוכר
3 חלמונים
100 גרם חמאה
1 כף שמרים יבשים
½ כוס עד כוס שמנת מתוקה
למלית:
ממרח ערמונים הונגרי (250 גר')
3 פקקים ליקר שוקולד
לסירופ:
1 כוס חלב
½ כוס סוכר
1 פקק תמצית וניל איכותי
אופן ההכנה
לשים בצק רך ולא דביק. מתפיחים לפחות שעתיים. מרדדים את הבצק למלבן.
בוחשים את מלית הערמונים עם ליקר השוקולד ומורחים על הבצק.
מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים פרוסות ומסדרים בתבנית משומנת ומקומחת מס' 26. מתפיחים שנית כ-½ שעה עד שהרווחים בין הפרוסות נסגרים.
אופים כ-½ שעה בחום בינוני.
מחממים כוס חלב עם חצי כוס סוכר וכפית תמצית וניל איכותית ויוצקים כ-2 כפות חלב על כל פרוסת עוגה בעודה חמה.
להגשה, מרטיבים שוב את העוגה במעט סירופ חלב ומחממים מעט בתנור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון