הוראות הכנה
מרכיבים
2 אפרסקים בשלים ויפים
½ פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות זעירות ( או לפי הטעם)
½ בצל ירוק ( החלק הירוק בלבד) פרוס לפרוסות דקות
צרור קטן של כוסברה קצוצה דק
1 ליים ( או לימון)
2 אבוקדו בשלים ויפים
לרוטב:
1 כף סירופ מייפל אמיתי
2 כפות מיץ ליים ( או לימון)
2 כפיות שמן זית
פלפל ומלח
אופן ההכנה
מגלענים את האפרסקים וחותכים לקוביות של 5-7 מ"מ. מערבבים בקערית עם הצ'ילי, הבצל הירוק והכוסברה.
מסירים את הקליפה מהליים, בעזרת סכין חדה, יחד עם הקרום הרך העוטף את הפלחים. חותכים בסכין בין הקרומים כדי לקבל פילטים - פרי נקי ללא קרום.
מוסיפים את הפילטים את האפרסקים.
טורפים את כל חומרי הרוטב בקערית. מוסיפים מחצית מהרוטב אל האפרסקים ומערבבים.
חוצים את האבוקדו לאורכם ומגלענים. קולפים את האבוקדו ( או משאירים את הקליפה, ואז אוכלים בכפית).
ממלאים את חצאי האבוקדו בסלט האפרסקים ומטפטפים את יתרת הרוטב ( לחילופין, קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות, מערבבים עם האפרסקים ומגישים כסלט)
מגישים מיד, אפשר עם עוד טפטוף של מיץ ליים או לימון, לפי הטעם.
מגיש:
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון