הוראות הכנה
מרכיבים
(הערה - חשוב שכל החומרים לבצק יהיו קרים מהמקרר)
לבצק :
4 כוסות קמח
1 גביע אשל
200 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
1 כף חומץ
1 כף שמן זית
למילוי :
2 חצילים קלויים
200 גרם גבינה צפתית
2 כפות פירורי לחם
1 חלמון מעורב עם מעט מים
שומשום
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180°c.
מכניסים למעבד מזון את הקמח, האשל והמרגרינה
ומעבדים עד להיווצרות כדור בצק. מוציאים ומוסיפים לבצק
את השמן והחומץ. לשים מעט ומניחים במקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים את המילוי. קולפים את החצילים, קוצצים
ומסננים את הנוזלים. מערבבים עם הגבינה ופירורי הלחם.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של ½ ס´מ
וקורצים ממנו עיגולים. מניחים במרכז כל עיכול כפית
מהמלית ומקפלים לחצי. צובטים את שולי הבצק למניעת
פתיחה בעת האפייה. מברישים בחלמון מעורב במעט מים
וזורים מעל שומשום. אופים כ- 30 דק" בחום של 180°c עד
להשחמה זהובה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון