חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטייה- הגרסא שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטייה- הגרסא שלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג עוף טחון
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
3 כפות שמן זית
2 כפות קינמון
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית הל טחון
¼ כפית ציפורן טחונה
¼ כפית זנגביל טחון
150 גרם פיסטוקים מרוסקים
4-5 כפות פירורי לחם
שמן צמחי להברשה
1 חבילה עלי פילו
½ כוס מים
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים יחד היטב. מוסיפים את מחצית מכמות הפיסטוקים ומערבבים היטב. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים יחד תוך כדי הקפדה כל פירוק העוף הטחון לפירורים (שלא יהיו גושים – עד כמה שניתן). מוסיפים מחצית מכמות הקינמון והסוכר. מוסיפים את ההל ואת הציפורן והזנגביל ומערבבים היטב יחד. מוסיפים קורט מלח ואת המים ומבשלים יחד עד אידוי מחצית מכמות הנוזלים. מסירים מהאש.
מערבבים בערה את פירורי הלחם עם הפיסטוקים, הקינמון והסוכר הנותרים. בתבנית פיירקס משומנת מניחם עלה פילו אחד ומברישים במעט שמן. מפזרים מעט מתערובת הפירורים ומניחים עלה פילו נוסף. משמנים ומפזרים כמו מקודם עד לקבלת 5 שכבות של עלי פילו. מניחים על השכבה החמישית את תערובת העוף ומכסים בעלי פילו עם תערובת פירורים - שוב חמש שכבות. מעל השכבה החמישית גם מברישים מעט שמן ומפזרים את הנותר מתערובת פירורי הלחם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כעשר דקות עד רבע שעה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון