הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג עוף טחון
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 שן שום קצוצה
1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
3 כפות שמן זית
2 כפות קינמון
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 כפית הל טחון
¼ כפית ציפורן טחונה
¼ כפית זנגביל טחון
150 גרם פיסטוקים מרוסקים
4-5 כפות פירורי לחם
שמן צמחי להברשה
1 חבילה עלי פילו
½ כוס מים
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את השום והצ'ילי ומערבבים יחד היטב. מוסיפים את מחצית מכמות הפיסטוקים ומערבבים היטב. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים יחד תוך כדי הקפדה כל פירוק העוף הטחון לפירורים (שלא יהיו גושים עד כמה שניתן). מוסיפים מחצית מכמות הקינמון והסוכר. מוסיפים את ההל ואת הציפורן והזנגביל ומערבבים היטב יחד. מוסיפים קורט מלח ואת המים ומבשלים יחד עד אידוי מחצית מכמות הנוזלים. מסירים מהאש.
מערבבים בערה את פירורי הלחם עם הפיסטוקים, הקינמון והסוכר הנותרים. בתבנית פיירקס משומנת מניחם עלה פילו אחד ומברישים במעט שמן. מפזרים מעט מתערובת הפירורים ומניחים עלה פילו נוסף. משמנים ומפזרים כמו מקודם עד לקבלת 5 שכבות של עלי פילו. מניחים על השכבה החמישית את תערובת העוף ומכסים בעלי פילו עם תערובת פירורים - שוב חמש שכבות. מעל השכבה החמישית גם מברישים מעט שמן ומפזרים את הנותר מתערובת פירורי הלחם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כעשר דקות עד רבע שעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון