הוראות הכנה
מרכיבים
4 חצילים בינוניים
לרוטב:
2 כפות טחינה
1 פלפל אדום חריף טרי, קצוץ (השתמשתי באבקת צ'ילי במקום)
2 כפות רוטב סויה
חצי כוס חומץ אורז
רבע כוס סילאן
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שני שום קצוצות
1 כף שמן שומשום
להגשה (לא חובה):
בצל ירוק קצוץ, עלי כוסברה, עלי רוקט
פלפל אדום חריף פרוס דק
שמן זית
מיץ לימון מלח גס
שומשום קלוי
אופן ההכנה
1. קולים את החצילים על להבה פתוחה עד שקליפתם משחירה. מצננים קצת וקולפים.
2. פורסים את החצילים כמניפה.
מביאים את כל חומרי הרוטב בסיר לרתיחה עדינה תוך בחישה מתמדת, מסירים מהאש ומצננים דקות מספר. יוצקים על החצילים.
3. מגישים על סלט שהוכן מכל המרכיבים שלעיל.
מגיש:
מקור: מיקה שרון
שתף את המתכון