חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חציל בטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חציל בטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חציל גדול
טחינה מטובלת מוכנה
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
וזעתר
אופן ההכנה
צולים את החציל.
עם יש אפשרות על פחמים, וכאשר על פחמים רצוי בתוך הפחמים פשוט לעשות "חור" בערמת הפחמים הלוחשות ולשים את החציל מחורר בינהם.
כאשר אין פחמים, להניח רדיד אלומיניום על תבנית אפיה, לחורר את החציל עם מזלג או סכין דק ,לשים בחלק העליון של התנור כאשר הוא על מצב גריל בחום הגבוה ביותר.
כאשר החציל משחיר ורך למגע להוציא עם הרדיד מהתבנית עם החציל ,
לבצע חתך לא עמוק בקליפת החציל בהיקף מתחת לגביע הגבעול
לתפוס פינה ולהתחיל לקלף את הקליפה ברצועות תוך עזרה עם סכין חדה.
להניח את החציל המקולף על צלחת נטויה לחצי שעה
להכין סלט טחינה
לאחר חצי שעה לשפוך את הנוזלים מצלחת החציל להניח על צלחת הגשה לבצע מפרצים עם האצבע בבשר החציל למלא את המפרצים בטחינה לקשט עם הפפריקה והפטרוזיליה הקצוצה ולהוסים אגם קטן של שמן זית בתחתית החציל ובהיקף הצלחת זעתר.
מגיש: פוקסי99
מקור: מסעדת בת יער
שתף את המתכון