הוראות הכנה
מרכיבים
חציל גדול
טחינה מטובלת מוכנה
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
וזעתר
אופן ההכנה
צולים את החציל.
עם יש אפשרות על פחמים, וכאשר על פחמים רצוי בתוך הפחמים פשוט לעשות "חור" בערמת הפחמים הלוחשות ולשים את החציל מחורר בינהם.
כאשר אין פחמים, להניח רדיד אלומיניום על תבנית אפיה, לחורר את החציל עם מזלג או סכין דק ,לשים בחלק העליון של התנור כאשר הוא על מצב גריל בחום הגבוה ביותר.
כאשר החציל משחיר ורך למגע להוציא עם הרדיד מהתבנית עם החציל ,
לבצע חתך לא עמוק בקליפת החציל בהיקף מתחת לגביע הגבעול
לתפוס פינה ולהתחיל לקלף את הקליפה ברצועות תוך עזרה עם סכין חדה.
להניח את החציל המקולף על צלחת נטויה לחצי שעה
להכין סלט טחינה
לאחר חצי שעה לשפוך את הנוזלים מצלחת החציל להניח על צלחת הגשה לבצע מפרצים עם האצבע בבשר החציל למלא את המפרצים בטחינה לקשט עם הפפריקה והפטרוזיליה הקצוצה ולהוסים אגם קטן של שמן זית בתחתית החציל ובהיקף הצלחת זעתר.
מגיש:
מקור: מסעדת בת יער
שתף את המתכון