חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראשית אני ממליץ לרכוש ארטישוק עם גבעול עבה וכמה שיותר ארוך. brחותכים את עלי הפרח בערך בגובה הגביע התחתון ומוצעים את ה"שער" מהגביע. brאת הגבעול יש לחתוך קרוב לשורש הפרח לקלף עם קולפו ירקות ולבשל יחד עם brהפרחים. brאני ממליץ לך לקחת בסוף הבישול גבעול אחד ולאכול תתפלאי כמה הוא טעים brאני לעיתים אוכל את הגבעול חי. br
מרק ארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראשית אני ממליץ לרכוש ארטישוק עם גבעול עבה וכמה שיותר ארוך. brחותכים את עלי הפרח בערך בגובה הגביע התחתון ומוצעים את ה"שער" מהגביע. brאת הגבעול יש לחתוך קרוב לשורש הפרח לקלף עם קולפו ירקות ולבשל יחד עם brהפרחים. brאני ממליץ לך לקחת בסוף הבישול גבעול אחד ולאכול תתפלאי כמה הוא טעים brאני לעיתים אוכל את הגבעול חי. br
הוראות הכנה
מרכיבים
10 ארטישוקים
בצל גדול קצוץ
שמן זית לטיגון
כ8 עלים של כרפס חתוכים
חצי חבילה של כוסברה
מלח פלפל שחור
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה
להוסיף את עלי הכרפס
ולהמשיך לטגן.
להוריד את האש ללהבה קטנה(כדי שהתבלינים לא יכרכו).
להוסיף את 4 שיני השום הכתושות
להוסיף את התבלינים.
לבחוש היטב את כל המרכיבים.
להוסיף עכשיו כ2 ליטר מים רותחים.
לבחוש היטב ולהכניס את הארטישוקים הנקיים והחתוכים.
לבשל עד אשר הארטישוק מתרכך אך לא יותר מידי שישאר מעט נוקשה.
להעביר את כל תכולת הסיר פרט לנוזלים למעבד מזון ולרסק למרקם ירוק יפה
להחזיר לסיר לבחוש הייטב .
ניתן עכשיו להעביר את כל תכולת הסיר דרך מסננת ואז מתקבל מרקם קטיפתי נהדר.
ממליץ לבזוק מעט כוזברה קצוצה דק לפני ההגשה
זה נראה מסובך אבל אלו מספר פעולות פשוטות והתוצאה נהדרת
מגיש: פוקסי99
מקור: עצמי
שתף את המתכון