הוראות הכנה
מרכיבים
1 סטייק סלמון במשקל 200 גרם
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל
מעט שמן
2 ביצים
מלח ופלפל
מעט שמן
2 ביצים
1 כוס חלב
½ גביע שמנת חמוצה
לבצק: 200 גרם קמח
1 ביצה
2-3 כפות מים קרים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
אופן ההכנה
להכנת הבצק לשים היטב את כל החומרים ביחד לקבלת בצק פריך ושמן. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. מרדדים את הבק ומניחים על תבנית פאי. מנקבים את הבצק בחורים בעזרת מזלג ומחזירים למקרר.
את הדג צולים על מחבת פסים, לאחר שתובל היטב במלח ופלפל, עד שהוא מוכן. מצננים. מפרקים את הדג לפיסות קטנות ומסירים ממנו את העצמות. מפזרים את פיסות סלמון על בסיס הבצק ומפזרים גם את הבצל הירוק. טורפים היטב ביחד את החלב עם הביצים והשמנת ומעט מלח ופלפל לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת על הדג והבצל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
מגישים חם או בטמפ' החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון