הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות חומוס גרגרים שהושרו לילה קודם
½1 ק"ג בשר ראש חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום
2 כפות פפריקה/מתוקה/חריפה- אפשר לערבב
פלפל שחור
¼ כפית כורכום
שמן לטיגון
אופן ההכנה
להרתיח את הבשר במים בלבד למשך כחצי שעה ולסנן מהמים הבשר הוא מאוד מלוח לכן גם לא מצויין מלח במתכון
בסיר רחב לטגן את הבצל עד לשקיפות להוסיף את שיני השום להוסיף כ-שתי כוסות מים ואת התבלינים, לרתיח טוב טוב את המים ולהוסיף את גרגרי החומוס ולאחר מכן להוסיף את הבשר להביא את התבשיל לרתיחה ולהמשיך להרתיח כחצי שעה על אש גבוהה
לשיםלב שהמים מכסים כמעט את כל התבשיל אם לא להוסיף מים
לאחר שהבאנו לרתיחה להנמך את הגז ללהבה הכי נמוכה ולבשל כשעתיים נוספות או עד שהבשר מתרכך, ניתן לנעוץ מזלג בחתיכת בשר ולדעת
זהו מתכון שאמא שלי מבשלת כל חג ראש השנה - שנהיה לראש ולא לזנב וכל חג פסח
כולם מחכים תמיד לתבשיל הזה אם אצלכם אוכלים חריף לא יזיק פלפל חריף אחד מהאדומים היבשים האלה פלפל כזה מתוק גם אפשרות
תהני
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון