הוראות הכנה
מרכיבים
חצי חזה הודו כ-1.3 ק"ג (חצי פרפר)
רוטב לציפוי (פרטים בהמשך)
תבנית "אינגליש קייק"
ניילון נצמד
נייר אלומניום
אופן ההכנה
לוקחים את הנתח מגלגים ומהדקים
מורחים בתערובת הציפויי
מכסים בניילון נצמד ל-48 שעות לספיגת טעמים
מסירים הניילון
מכניסים תבנית "אינגליש קיק", מכסים בנייר אלומניום
כשעה בחום של 150°c.
לאחר כ-45 דקות מתחילת האפיה בודקים, הודו נוטה להתייבש אז בזהירות
(אם התייבש, לא ממש נורא אפשר לחתוך לקוביות ולהשתמש כתוספת למילויי במתכון אחר)
רטבים
ציפוי פפריקה : כף פפריקה מעט מלח שמן עד שיהפוך למשחה לעסות הייטב.
ציפויי חרדל ודבש - כף דבש כפית חרדל מעט מלח ופלפל מעט שמן רבע כפית פפריקה אדומה לערבב למשחה, לעסות הנתח
פסטרמת שום, לנעוץ 12 שיני שום חתוכים לחצאים
ציפויי פלפל שחור - כ-50 גרם פלפל שחור וחצי כפית מלח, מושכים הנתח בשמן, מפזרים את הפלפל על צלחת שטוחה וארוכה מניחים הנתח ומהדקים אם חסר פלפל -הוסיפו.
בתאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון