הוראות הכנה
מרכיבים
8 כרעי עוף שלמים
1 אריזה של ראשי ארטישוק קפואים
1 אריזה של שעועית ירוקה קפואה (רצוי שעועית מסוג "לוביה")
כמה עלי מרווה
4 שיני שום
2 לימונים
6 פלפלים אדומים (רצוי גמבה)
2 עגבניות
4 בצלים ירוקים
2 כפות חומץ תפוחים
שמן זית
כורכום
כוס יין לבן יבש
פלפל שחור
כמון
3 כוסות ציר עוף מחצי ק"ג כנפי עוף (להלן הכנת ציר עוף רזה*)
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 קישוא
אופן ההכנה
עוף בתנור
מניחים בתבנית אפיה את עלי המרווה ועליהם את כרעי העוף משומנים בשמן זית, יוצקים כוס יין לבן יבש על העוף וכוס ציר עוף רזה*. מכניסים למעבד מזון 6 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות, 4 שיני שום קלופים, 2 עגבניות חתוכות ומפעלים את המעבד עד לקבלת מרקם אחיד (אם אין מעבד מזון גדול אפשר לחזור על פעולה זו במעבד מזון קטן מספר פעמים) לאחר שהבלילה מוכנה, יוצקים שליש ממנה על העוף ומוסיפים פלפל שחור וכורכום בהתאם לטעם האישי, רצוי רבע כפית שטוחה מכל אחד, פורסים את הלימונים ומפזרים אותם על גבי העוף. מכסים את התבנית ומכניסים אותה לתנור חם של 180 מעלות, לאחר 45 דקות מסירים את המכסה ומוסיפים 15 דקות של אפיה גלויה. כמות הרוטב בתבנית לאחר גמר האפייה גדולה יחסית ותפקידו לספוח אליו כמה שיותר שומנים. ברוטב זה אפשר להכין פסטה או לבשל בו אורז מלא. (מומלץ לאנשים מבוגרים לא לעשות שימוש ברוטב הזה)
ראשי ארטישוק
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו מחצית בלילת הפלפלים שנותרה, ו-1כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את ראשי הארטישוק, מעט פלפל שחור, ומעט כורכום ומניחים לסיר להתבשל חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול יוצקים 2 כפות חומץ תפוחים, מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את ראשי הארטישוק.
שעועית ירוקה
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו את בלילת הפלפלים שנותרה, ו-1 כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את השעועית הירוקה, מעט פלפל שחור, ומעט כמון ומניחים לסיר להתבשל חצי שעה, לאחר חצי שעה של בישול מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את השעועית.
*ציר עוף רזה
יום לפני החג. יוצקים לתוך סיר עמוק 5 כוסות מים, ומוסיפים חצי ק"ג כנפי עוף, שורש סלרי חתוך לארבע חלקים, שורש פטרוזיליה חצוי, מספר בצלים ירוקים שלמים וקישוא שלם. מניחים את הסיר על להבה לבישול ארוך באש קטנה למשך שעה וחצי. לאחר מכן מסננים את הנוזלים לסיר אחר. את כל המוצקים אפשר לזרוק כי הערך התזונתי שלהם נמוך. לאחר שהנוזל התקרר, מכניסים את הסיר למקרר עד יום למחרת. למחרת היום מסירים מעל הנוזל את השומן הלבן שהצטבר לגוש עליון וזורקים אותו. כך מקבלים ציר עוף רזה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון