הוראות הכנה
מרכיבים
6 כוסות קמח
1 שקית שימרית
6 כפות סוכר
3ביצים
2כפיות מלח
6כפות שמן
כף ברנדי (אני לא שמתי, שמתי טיפה תמצית וניל וטיפה רום)
כ- 1 כוס מים.
ריבה למילוי
אבקת סוכר לפיזור.
אופן ההכנה
מערבבים את החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים כ 7 דקות , עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
צרים בין 20 ל 25 כדורים (המתכון הוא ל 25 אבל זה תמיד יוצא פחות...)
ומתפיחים שוב על מגש משומן (אני שמה בתבנית של התנור, ושם אני גם מתפיחה אותן, (מחממת תנור, ואז מכבה) עד להחפלת הנפח.
לטגן בשמן עמוק, לא חם מידי , כשתיים שלוש דקות מכל צד, מומלץ להעזר בתרווד או בכל חפץ שטוח ודק אחר משומן כדי להרים את הסופגנית לפני הטיגון.
מזריקים ריבה בעוד הסופגניה חמה, ובוזקים אבקת סוכר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון