הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת הקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1-2 כפות קטשופ
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
לרוטב:
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ (לא חובה)
300 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסת שימורים)
1 כף רסק עגבניות
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
1 כף סוכר
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים
אופן ההכנה
לערבב ביחד את המצרכים לקציצות, לטגן כ-2 דקות מכל צד, לא צריך לטגן טיגון מלא
מפני שהקציצות ממשיכות להתבשל ברוטב. להניח על נייר סופג .
להכנת הרוטב: לטגן את השום בשמן כחצי דקה ( לא לשרוף את השום) אפשר לטגן גם
בצל קצוץ למי שאוהב. להוסיף את שאר המצרכים להביא לרתיחה ראשונה ולבשל כ-5 דקות
על אש בינונית, להוסיף את הקציצות המטוגנות , אם חסר מים, להוסיף, לטעום ולשפר
תיבול. ולהמשיך לבשל עוד כ-20 דקות.
מאוד טעים על אורז לבן או ספגטי. בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון