הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס בצק פריך:
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
3 כפות מים קרים
למלית:
50 גרם חמאה
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל ½1 סמ
1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל ½1 סמ
1 מיכל (250 מל) שמנת לבישול
1/3 כוס צנוברים קלויים
2 כפות עירית קצוצה
3 ביצים טרופות
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 סמ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
3. מחממים תנור ל-180°c.
4. אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.
5. מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.
6. מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.
7. אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ החדר.
מגיש:
מקור: השף הלבן
שתף את המתכון