הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל חתוך
4 כפות שמן
30 גרם מרגרינה
400 גרם אפונה מיובשת ,שטופה ומסוננת
1 תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
¼1 כפות קמח
10 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף אבקת מרק עוף
בצקניות:
1 ביצה
2 כפות קמח
קמצוץ מלח
אופן ההכנה
מניחים בסיר את הבצל החתוך, השמן והמרגרינה ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את האפונה, את תפוח האדמה ואת הגזר ובוחשים היטב. מוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה.
מוסיפים את המים הרותחים ומתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק.
מבשלים כ- שעה ורבע על להבה נמוכה, תוך בחישה מדי פעם. לצנן מעט.
בעזרת בלנדר- מוט מרסקים היטב את כל הירקות, ומרתיחים .
בכלי קטן מערבבים את הביצה, הקמח והמלח לעיסה. מזלפים את העיסה למרק דרך פומפייה גסה או פשוט בעזרת כף.
בוחשים ומבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון