הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת הבשר:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2 קופסאות רסק עגבניות קטן או אחד גדול
מלח, פלפל לבן, כפית אבקת מרק, חצי כפית כורכום.
להכנת האטריות:
2 חבילות של איטריות גדולות של אוסם
5 ביצים גדולות
2 כפות קמח
¼ כוס מים
מלח,
פלפל לבן,
½ כפית פפריקה
כורכום.
אופן ההכנה
להכנת הבשר:
1. מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו עד לאידוי המים. מוסיפים את התבלינים, את הרסק וחצי כוס מים. מבשלים את התערובת עוד כעשר דקות עד שהבשר מוכן וללא מים.
להכנת האטריות:
1. מרתיחים סיר גדול של מים עם כפית מלח ומעט שמן.
2. מוסיפים את האטריות ומבשלים אותם כ-10 דקות עד שהן מוכנות, ומסננים מהמים.
3. מכינים בקערה נפרדת תערובת שמכילה את הביצים, הקמח, המים, והתבלינים לתערובת אחידה.
4. לחמם תנור לחום 180°c.
5. לשמן תבנית אלומיניום גדולה מרובעת.
6. להחזיר את האטריות לסיר ולהוסיף חצי מתערובת הביצים ולערבב היטב.
7. בתבנית מפזרים בשכבה אחידה חצי מתערובת האטריות, מוסיפים את כל תערובת הבשר הטחון בשכבה אחידה, ומעל שוב יוצקים את כל תערובת האטריות שנשאר לשכבה אחידה.
8. מעל יוצקים את שאר תערובת הביצים ומפזרים על כל האטריות.
9. לאפות בתנור לחום 180°c למשך חצי שעה עד להזהבה של האטריות.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון