הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
½ כוס עדשים חומים
3 שיני שום
3 כפות שמן
1 כפית (שטוחה) כמון
מלח
פלפל
כורכום (כרבע כפית)
1 כף שטוחה של אבקת עוף
½2 כוסות מים
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר כוס מים ומוסיפים את העדשים לאחר שנשטפו טוב במים. יש לבשל את העדשים כ-20 דקות על אש בינונית עד שהם מתרככים.
לאחר מכן מוסיפים ½1 כוסות מים לסיר, מוסיפים מלח, פלפל, כורכום, אבקת עוף ומערבבים.
מוסיפים את האורז (לאחר שנשטף) ומבשלים עוד כ-15 דקות.
מטגנים במחבת 3 שיני שום כתושות עם הכמון. כל תהליך הטיגון נמשך כ-½ דקה (מאוד מהר כדי שהשום לא ישרף). יוצקים את השום, עם השמן והכמון לתוך הסיר עם העדשים והאורז, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות.
ניתן להוסיף עוד מים (כ-½ כוס) אם התבשיל סמיך יתר על המידה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון