חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מפרום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בבסיס המפרום הוא טריפוליטאי. מעט שינוי ושדרוג במפרום והטעם נפלא שבעתיים. די הרבה עבודה, אבל שווה כל מאמץ וכל ביס. על מנת להתחיל את הבישול, יש להכין פרוסות של תפוחי-אדמה שמחוברות בקצה. משהו כמו דמות של פה. השיטה היא לחתוך תפוח אדמה לשתיים באורכו. כל חצי, לעשות בו חתך לא עד הסוף. עד מילוי התפוחי האדמה רצוי להשרות את פרוסות התפוחי האדמה בקערה עם מים על מנת לרכך אותם מעט.
מפרום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בבסיס המפרום הוא טריפוליטאי. מעט שינוי ושדרוג במפרום והטעם נפלא שבעתיים. די הרבה עבודה, אבל שווה כל מאמץ וכל ביס. על מנת להתחיל את הבישול, יש להכין פרוסות של תפוחי-אדמה שמחוברות בקצה. משהו כמו דמות של פה. השיטה היא לחתוך תפוח אדמה לשתיים באורכו. כל חצי, לעשות בו חתך לא עד הסוף. עד מילוי התפוחי האדמה רצוי להשרות את פרוסות התפוחי האדמה בקערה עם מים על מנת לרכך אותם מעט.
הוראות הכנה
מרכיבים
1. ½ ק"ג בשר טחון
2. 8-10 פרוסות של תפוחי-אדמה (שהוכנו מראש) - אופן הכנתם רשומות בהקדמה
3. 2 פרוסות לחם מושרה במים (רק הלבן)
4. 2 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים (על מנת להניח בתור בסיס למפרום)
5. 2 גזרים חתוכים לפרוסות (לבסיס המפרום)
6. 1 בצל אחד פרוס (לבסיס המפרום)
7. 5 ביצים לטיגון המפרום
8. 4 קופסאות של רסק עגבניות קטנות או 2 קופסאות גדולות
9. קמח לטיגון המפרום
10.מלח, פלפל לבן, קנמון ופפריקה אדומה
אופן ההכנה
להכנת מילוי המפרום:
1. מכינים תערובת של בשר, הלחם (סחוט מהמים), הפטרוזיליה, ביצה אחת והתבלינים לתערובת מגובשת ואחידה.
2. יוצרים מעין קציצה מהודקת וממלאים בה את פרוסות התפוח-האדמה.
3. מכינים תערובת מהביצים, אחד רסק עגבניות קטן והתבלינים (לא כולל הקנמון).
4. לטבול את המפרום בביצים ולאחר מכן בקמח ולטגן מכל הכיוונים (רצוי בשמן עמוק).
5. בסיום הטיגון להניח על נייר סופג על מנת לספוג את השמן המיותר.
6. בסיר רחב ועמוק מניחים את הירקות שמיועדים לבסיס המפרום: תפוח-האדמה, הגזר והבצל.
7. מעל מניחים את המפרום המטוגן מסודרים אחד ליד השני.
8. מכינים תערובת של שאר רסק העגבניות (שתי קופסאות קטנות), התבלינים, 4 כפות שמן וכוס מים להמסת הרסק ויוצקים על המפרום. מוסיפים מים עד לכיסוי המפרום ומרתיחים.
ממניכים את האש ומכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות. בודקים מידי פעם את הסיר שלא יתייבשו המים לגמרי.
המפרום מוכן כשהרוטב הופך להיות סמיך וטעים לאכילה.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: מעט שינוי אישי
שתף את המתכון