חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ג'חנון- כמו ביסלי גריל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הגחנון נעשה בצורת בצק עלים. בזמן סידור הגחנון בסיר הוא מגולגל בצורת ביסלי גריל, ונוצרים עלים יפים, טעימים ונוחים להגשה. רצוי להכין רוטב של עגבניות עם אריסה, מעט מלח ופלפל בצד, בתוספת ביצים קשות. מומלץ להכין את הבצק שמקופל במרגרינה יום לפני האפיה. אני מכינה את הבצק ביום חמישי, על-מנת שיום שישי אסדר בסיר והכניס לאפיה.
ג'חנון- כמו ביסלי גריל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הגחנון נעשה בצורת בצק עלים. בזמן סידור הגחנון בסיר הוא מגולגל בצורת ביסלי גריל, ונוצרים עלים יפים, טעימים ונוחים להגשה. רצוי להכין רוטב של עגבניות עם אריסה, מעט מלח ופלפל בצד, בתוספת ביצים קשות. מומלץ להכין את הבצק שמקופל במרגרינה יום לפני האפיה. אני מכינה את הבצק ביום חמישי, על-מנת שיום שישי אסדר בסיר והכניס לאפיה.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח לבן
- 3 כפות סוכר
- 4 כפות דבש (לטעם ולצבע הבצק)
- ½ כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- מים פושרים לפי הצורך (בערך 2 וחצי כוסות, תלוי בקמח).
- 2 מרגרינה מומסת. (ניתן להמיס במיקרוגל).
אופן ההכנה
- להכניס למיקסר את הקמח עם השמרים ולערבב. להוסיף את הסוכר, הדבש והמלח בהדרגה.
- להוסיף מים פושרים בהדרגה לאט לאט, עד שהבצק מתגבש לאחיד ומתנתק מהקערה.
- ללוש עוד כ-5 דקות ביד ולתת לבצק לנוח כ-40 דקות בטמפרטורת החדר כשהוא מכוסה במגבת או בניילון נצמד.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
- משטחים חלק אחד מהבצק לעלה דק (לא נורא עם הוא נקרע מעט).
- מורחים על העלה שכבת מרגרינה. מקפלים את שני צידי העלה למרכז ומורחים שוב מרגרינה. מקפלים חלק אחד על השני ומורחים מרגרינה. שוב מקפלים את שני עלים (העליון והתחתון) למרכז הבצק ומורחים מרגרינה. לסיום מקפלים את הבצק אחד על השני. (השיטה לקיפול הבצק היא כמו בצק עלים).כל חלק שסים את הקיפול מוכנס לשקית אוכל קטנה או נצמד.
- בשיטה זאת חוזרים על שאר חלקי הבצק, ובסיום הקיפולים מכניסים את הבצק למקרר למשך שעתיים על מנת שהמרגרינה תתקשה. (כשחלקי הבצק מכוסים כל אחד בנפרד בניילון.
- אחרי שעתיים או לילה במקרר, משטחים חלק אחד מהבצק לאורכו (לעובי בערך של 2 ס"מ).
- עם סכין חותכים רצועות משמאל לימין או ההפך בעובי של 2 ס"מ. שיווצרו רצועות ארוכות. (כל רבע בצק מתחלק בערך ל-6-8 רצועות).
- בתחתית סיר הגחנון מניחים שכבה אחת של לחם (אפשר ישן) או פיתה על מנת שהגחנון לא ייתיבש בתחתית ויספוג את כל השומן של המרגרינה.
- תוספים כל רצועה בקצוות ומגלגלים כמו ביסלי גריל ומסדרים בסיר. (מתחילים מדפנות הסיר כלפי פנים).
- ממשיכים עם כל חלקי הבצק בשכבות אחד על השני.
- בסיום קיפול הבצק שופכים את כל המרגרינה שנותרה, ומכסים בנייר אלומיניום.
- מעל מניחים את הביצים (לא מבושלות) וסוגרים את המכסה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות ומורידים את החום ל-100 מעלות למשך כל הלילה. יוצא כמו חטיף שמתפרק מעצמו ולא גוש בצק כבד.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: חברת ילדות
שתף את המתכון