הבסיס לאמפנדה: 1 ק"ג קמח, 4 כפות שמרים יבשים, חצי כפית מלח, 3 כפות סוכר ומים לפי הצורך. המתכון גם אקטואלי לבסיס של פיצה. קיפול האמפנדס ננעשה בצורה הזאת: יוצרים עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ (אפשר עם קערית), מניחים מהתערובות באמצע העיגול וסוגרים לחצי עיגול. כדאי להדק את דפנות הבצק עם שיני מזלג או למקצוענים בקיפולים. אחרי המילוי למרוח בביצה ושומשום ולאפות בחום של 160-180 מעלות. כייף לעשות עם הילדים.
|
|
הבסיס לאמפנדה: 1 ק"ג קמח, 4 כפות שמרים יבשים, חצי כפית מלח, 3 כפות סוכר ומים לפי הצורך. המתכון גם אקטואלי לבסיס של פיצה. קיפול האמפנדס ננעשה בצורה הזאת: יוצרים עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ (אפשר עם קערית), מניחים מהתערובות באמצע העיגול וסוגרים לחצי עיגול. כדאי להדק את דפנות הבצק עם שיני מזלג או למקצוענים בקיפולים. אחרי המילוי למרוח בביצה ושומשום ולאפות בחום של 160-180 מעלות. כייף לעשות עם הילדים.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
מילוי בשר:
- חצי ק"ג בשר טחון (טיפ-אם נשאר מהתערובת אפשר להקפיא ולהשתמש בו כרוטב למקרונים)
- קופסה קטנה של רסק עגבניות
- בצל בינוני קצוץ.
- מלח, פלפל ואבקת מרק.
מילוי פרחי כרובית וברוקולי:
- חצי כרובית בינונית מבושלת, מסוננת ומרוסקת לפירה
- ראש ברוקולי שלם (הם בדרך כלל בינוניים) מבושל, מסונן ומרוסק לפירה
- 1 תפוח-אדמה גדול מבושל ומרוסק לפירה
- מלח, פלפל, אבקת מרק ומעט כורכום
מילוי גבינות:
- קופסת גבינה בולגרית מכל הסוגים מסוננת ומרוסקת גס
- חצי קופסת קוטג
- 100-200 ג"ר גבינת קשקבל או כל גבינה קשה מגוררת
- מעט טימין קצוץ ופלפל לבן (אין צורך במלח בגלל הגבינה הבולגרית)
- ביצה אחת שלמה
מילוי טונה:
- 2 קופסאות טונה מפוררות מסונן מהשמן (טונה מקופסת שימורים).
- מעט זיתים מגולענים ופרוסים. (אפשר ירוק ואפשר שחור).
- כוס גרעיני תירס מסוננים (קופסת שימורים)
- קטשופ למריחת הבצק או רסק עגבניות (תבלינים להוסיף רק ברסק עגבניות)
מילוי תפו"א:
- 3 תפוחי-אדמה בינוניים מרוסקים לפירה
- ביצה שלמה
-מלח, פלפל שחור, אבקת מרק ומעט כורכום
אופן ההכנה
למילוי הבשר:
- מטגנים את הבצל לצבע זהוב ומוסיפים את הבשר.
- אחרי אידוי מי הבשר מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים עם חצי כוס מים ומבשלים לרוטב סמיך וטעים.
למילוי פרחי הכרובית והברוקולי:
- מחברים את החומרים לתערובת אחידה ומוסיפים את התבלינים.
למילוי גבינות:
- מחברים את כל חומרי הגבינה, מוסיפים את הטימין והתבלינים ובסוף את הביצה לתערובת אחידה.
למילוי הטונה:
- מחברים את הטונה, הזיתים והתירס לתערובת האחידה.
- את הקטשופ מורחים על הבצק לפני מילוי הטונה.
למילוי תפו"א:
- מחברים את החומרים לתערובת אחידה ומוסיפים את התבלינים.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון