הוראות הכנה
מרכיבים
- 300 ג"ר בשר טחון
- תפוח-אדמה גדול חתוך לקוביות ומבושל במים
- בצל בינוני קצוץ
- כף ג'ינג'ר קצוץ
- 3 שיני שום קצוץ
- מעט פלפל חריף ירוק או אדום קצוץ (עניין של טעם)
- מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק וכורכום
- כ-10 עלי פילו
אופן ההכנה
- לטגן את הבצל והג'ינג'ר עד להזהבה.
- להוסיף את הפלפל החריף והשום לטיגון קל.
- להוסיף את הבשר והתבלינים. לפורר את הבשר לפירורים עד לאידוי המים.
- אחרי טיגון הבשר לכבות את האש. להוסיף את התפו"א המבושל והמסונן ולערבב.
- לוקחים עלה פילו ומורחים בשמן.
- מעל העלה מניחים עוד עלה, לא באותה צורה כמו העלה הראשון ומורחים גם עליו שמן וככה ממשיכים עם כל העלים (בשכבה לא ישרה ומרוחים בשמן). (סה"כ 7 עלים).
- במחבת או בסיר טפלון מורחים מעט שמן ומעל מניחים את העלים המרוחים בשמן ומהדקים לסיר ששולי הבצק פילו כלפי חוץ(כמו פרח).
- בתוך הבצק שופכים את תערובת הבשר ומשטחים.
- סוגרים את שולי הבצק מעל הבשר.
- את שלושת עלי הבצק שנשארו מורחים אחד אחד בשמן ומניחים מעל התערובת ומקפלים את השוליים לתוך דפנות הסיר. (לסגור את הבצק לצורת פשטידה, שלא ישארו דפנות)
- מבשלים את הפסטייה כ-10 דקות על אש בינונית עד להזהבת התחתית. (ללא מכסה).
- הופכים את הפסטייה בעזרת צלחת רחבה יותר מהמחבת ומחליקים בחזרה לסיר לעוד 10 דקות.
- הפסטייה צריכה להיות בין הזהבה להשחמה.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון