הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
שקית "שמרית"
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
קליפת לימון מגורדת
3 ביצים
2 כפות ליקר רום או ברנדי
כ- ½ 1 כוסות מים פושרים או חלב
קורט מלח
חומרים למילוי:
ריבה
אבקת סוכר לציפוי
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים יחד כאשר המלח והשמרית מעורבבים היטב בתוך הקמח לבצק רך ויבש, יש ללוש את הבצק במשך 10 דקות.
משהים את הבצק לתפיחה למשך כשעה. יוצרים מן הבצק 40 כדורים ומניחים אותם אל תבנית משומנת כשאת הכדורים עצמם מורחים בשמן, מכסים בניילון או בניר עד להתפחה של הכדורים.
מטגנים בשמן חם, אך לא חם מאוד עד לקבלת צבע זהוב.
לאחר התקררות הסופגניות ממלאים אותם בריבה וזורים אבקת סוכר מלמעלה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון