הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קמח לבן
1/4 כוס סוכר
25 ג' שמרים טריים או 3 כפיות גדושות שמרים יבשים
חצי ליטר מים
שמן לטיגון
לסירופ:
חצי ק"ג סוכר
1 ליטר מים
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית מיי הדרים או ורדים
אופן ההכנה
1.מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת דלילה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
לשים שוב את הבצק ומתפיחים שוב עד להכפלת נפח
2.מכינם את הסירופ מבשלים את כל חומרי הסירופ ומערבבים ומשאירים על להבה נמוכה מאוד
3.מחממים את השמן במחבת (לא טיגון עמוק)
4.שוברים התפחה ומכניסים את הבצק לשק זילוף עם פיה רחבה
5.מזלפים ישירות למחבת בצורת ספירלה לגודל הרצוי ומכניסים לשמן החם ומטגנים עד
להשחמה(לא שרוף)
6.מוציאים מהשמן ומעבירים לסירופ שהתקרר לחם החדר לטבילה טובה מוציאים ומצננים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון