תבשיל הבורגול והעדשים הוא בריא מאוד. הקטניות במיוחד הם בריאים ומשביעים. כדאי לנסות. העדשים הם ירוקים או חומים. (יש להשרות את העדשים במים במשך 3 שעות ואחרי סינונם יש לבשל אותם על להבה נמוכה עד לריכוך העדשים. את הבורגול להשרות במים חצי שעה ולסנן. ניתן להגיש את התבשיל עם יוגורט שמתובל בשום ונענע.
|
|
תבשיל הבורגול והעדשים הוא בריא מאוד. הקטניות במיוחד הם בריאים ומשביעים. כדאי לנסות. העדשים הם ירוקים או חומים. (יש להשרות את העדשים במים במשך 3 שעות ואחרי סינונם יש לבשל אותם על להבה נמוכה עד לריכוך העדשים. את הבורגול להשרות במים חצי שעה ולסנן. ניתן להגיש את התבשיל עם יוגורט שמתובל בשום ונענע.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
- 1 ורבע כוס עדשים חומות או ירוקות מסוננות (הוראות בהקדמה)
- חצי כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 6 שיני שום קצוצות
- עגבניה קלופה וקצוצה
- 2 כוסות בורגול גרוס גס מסונן (הוראות בהקדמה)
- מלח, פלפל שחור
- 3 כוסות מים (או מרק עוף צח)
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניה ומטגנים בערך כ-3 דקות.
- מוסיפים את הבורגול ומטגנים גם כ-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים המסוננים ומוסיפים את המים או המרק הצח, מתבלים במלח ופלפל ומכסים היטב את הסיר.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את הלהבה עד למינימום ומבשלים כ-15 דקות.
- מסירים מהאש, מערבבים וטועמים את התיבול.
- ניתן להגיש בצד את היוגורט המתובל (הוראות בהקדמה).
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: מאימא
שתף את המתכון