הוראות הכנה
מרכיבים
- 6-10 קישואים עגולים בינוניים מרוקנים מתוכנם.
- 4 כפות שמן זית
- חצי כוס יין לבן יבש
- מעט עלי מרווה
- מלח גס
החומרים למלית:
- 100 ג"ר גבינה צהובה מגוררת גס
- 100 ג"ר גבינת פרמזן מגוררת גס
- 43 כוס אורז בסמטי מבושל
- 3 כפות צנוברים קלויים
- 4 שיני שום קצוצות
- צרור שלם של פטרוזיליה קצוצים כשהם מופרדים מהגבעולים
- מלח ופלפל שחור גרוס
החומרים לרוטב:
- 3 גביעי יוגורט טבעי
- 3 שיני שום קצוצות
- רבע כוס שמיר קצוץ
- פלפל חריף קצוץ דק
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
-מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הקישואים.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מניחים את הקישואים בתבנית פיירקס עם שמן.
- בקערה נפרדת מערבבים את שמן הזית, יין לבן, עלי המרווה ומלח גס.
- מפזרים את התערובת מעל הקישואים הממולאים.
- מניחים את מכסה הקישואים מעל המילוי.
- מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות עד לאפיה זהובה.
להכנת הרוטב:
- מטגנים במחבת את השום הקצוץ עם הפלפל החריף.
- מוסיפים יוגורט, שמיר, מלח ופלפל ומבשלים עד סף רתיחה על להבה קטנה. (אסור להרתיח את היוגורט!)
- מסדרים את הקישואים בצלחת הגשה, יוצקים את רוטב היוגורט ומניחים את מכסה הקישואים מעל.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון