הוראות הכנה
מרכיבים
ללביבות:
- 3 ק"ג תפו"א, קלופים ומגוררים (עדיף במעבד מזון - מהיר יותר).
- 5 בצלים בינוניים מגוררים
- 10 כפות קמח
- 5 ביצים
- מלח ופלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט
לרסק תפוחי העץ:
- 1 ק"ג תפוחי-עץ ירוקים, קלופים ונקיים מהליבה
- 100 ג"ר חמאה
-1/3 - ½ כוס סוכר
- מעט קנמון טחון
- מעט אגוז מוסקט
- מעט צפורן (לא חובה)
אופן ההכנה
הלביבות:
- מערבבים את כל החומרים ומשאירים את התערובת לנוח במשך ½ שעה לפני הטיגון.
- מחממים מעט שמן במחבת גדולה.
- יוצרים ,בעזרת הידיים ,לביבות קטנות וסוחטים אותם היטב לפני שמניחים במחבת.
- מטגנים בזריזות משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.
הרסק:
- מבשלים את התפוחים עם החמאה בסיר מכוסה עד לריכוך התפוחים על מנת להכין רסק.
- מרסקים גס את התפוחים הרכים ומוסיפים את הסוכר והתבלינים.
- ניתן להגיש חם או קר.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: שכנה
שתף את המתכון