הוראות הכנה
מרכיבים
-1 כוס חלב חם
- 20 ג"ר שמרים
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- 60 ג"ר חמאה או מרגרינה מומסת
- 4 כוסות קמח
- 250 גרם ריבת תפוזים
לזיגוג:
- 1 וחצי כוסות אבקת סוכר
- 4 כפות מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- במיקסר מערבבים את החלב והשמרים עד המסת השמרים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצים והחמאה.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים כ-10 דקות.
- מכסים במגבת ומשהים להתפחה עד להכפלת נפח הבצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט על מנת להוציא ממנו את האויר.
- יוצרים ממנו כדורים בקוטר של 4-5 ס"מ ומניחים על משטח מקומח ומשהים שוב להתפחה.
- מחממים שמן בסיר גדול.
- מטגנים בין 4-5 כדורים בכל פעם.
- (מומלץ כל שתי דקות ראשונות של הטיגון לכסות את הסיר).
- לטגן משני הצדדים לצבע זהוב ולהניח על נייר סופג.
- כשהסופגניות מצטננות קצת מזריקים לתוכן מעט ריבת תפוזים.
- מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ התפוזים לתערובת לא דלילה מידי.
- מברישים מעל הסופגניות ומגישים.
- ניתן להניח לקישוט על זיגוג הסוכר קליפות תפוז חתוכות.
חג שמח ואופטימי
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון