הוראות הכנה
מרכיבים
- ¾ כוס מים
- 100 ג"ר חמאה
-¾ כוס קמח
- 100 ג"ר גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
- מלח ופלפל לבן
- 3 כפות שמיר קצוץ
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות עירית קצוצה
- 4 ביצים
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת דק
אופן ההכנה
-שמים את המים והחמאה בסיר בינוני ומרתיחים עד להמסת החמאה.
- מוסיפים בבת אחת את הקמח והגבינה ומבשלים תוך כדי בחישה על אש נמוכה עד שנוצר בצק שנפרד מדפנות הסיר ומסירים מהאש.
- מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את עשבי התיבול ובוחשים.
- מוסיפים בהדרגהאת הביצים אחת אחרי השניה ומבליעים לבצק. (חשוב להוסיף כל ביצה בנפרד).
- מאחסנים את הבצק במשך שעה במקרר.
- רבע שעה לפני הטיגון מוציאים מהמקרר.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- לוקחים מעט מהתערובת בכפית רטובה (מעט), ומחליקים לשמן בעזרת כפית נוספת.
- מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות.
- מגישים על צלחת הגשה שמעל הלביבות מפזרים מעט פרמזן מגורר דק.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון