הוראות הכנה
מרכיבים
- 4 נתחי חזה עוף חתוכות לרצועות
- מלח ופלפל שחור
למרינדה:
- מיץ מלימון אחד
- קליפה מלימון אחד קצוץ גס
- 2 לימונים פרוסים לעיגולים דקים
- 8 כפות רוטב טריאקי
- 3 כפות רוטב סויה אמיתי
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 5 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים דק (רוזמרין, טימין, מרווה, אורגנו)
- חצי כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- מעט פלפל חריף גרוס (מסוג קאיין) - אפשר גם לוותר
אופן ההכנה
להכנת המרינדה:
- מערבבים בכלי את כל מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את נתחי העוף ומעסים אותם טוב במרינדה.
- מאחסנים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
- מוציאים את המרינדה חצי שעה לפני הצליה.
- מחממים היטב מחבת פסים (או גריל פחמים) ויוצקים לתוכה מעט שמן זית.
- מסננים את נתחי העוף.
- כשהשמן מעלה עשן מניחים את נתחי העוף ומטגנים כדקה. הופכים ומתבלים במלח ובפלפל עוד דקה.
- מגישים חם.
- מומלץ להגיש על מצע ירקות קלויים שמתובלים בפסטו וחומץ בלסמי.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון