חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה עוף בסויה, לימון ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה העוף צריך להיות די עבה (לא לשניצל) בצליה הוא מצטמצם. את נתחי העוף יש לחתוך לרצועות בגודל של 1.5 על 5 ס"מ. את נתחי העוף אפשר לצלות על הגריל או במחבת פסים על הגז.
חזה עוף בסויה, לימון ועשבי תיבול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה העוף צריך להיות די עבה (לא לשניצל) בצליה הוא מצטמצם. את נתחי העוף יש לחתוך לרצועות בגודל של 1.5 על 5 ס"מ. את נתחי העוף אפשר לצלות על הגריל או במחבת פסים על הגז.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 4 נתחי חזה עוף חתוכות לרצועות
- מלח ופלפל שחור
למרינדה:
- מיץ מלימון אחד
- קליפה מלימון אחד קצוץ גס
- 2 לימונים פרוסים לעיגולים דקים
- 8 כפות רוטב טריאקי
- 3 כפות רוטב סויה אמיתי
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 5 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים דק (רוזמרין, טימין, מרווה, אורגנו)
- חצי כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- מעט פלפל חריף גרוס (מסוג קאיין) - אפשר גם לוותר
אופן ההכנה
להכנת המרינדה:
- מערבבים בכלי את כל מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את נתחי העוף ומעסים אותם טוב במרינדה.
- מאחסנים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
- מוציאים את המרינדה חצי שעה לפני הצליה.
- מחממים היטב מחבת פסים (או גריל פחמים) ויוצקים לתוכה מעט שמן זית.
- מסננים את נתחי העוף.
- כשהשמן מעלה עשן מניחים את נתחי העוף ומטגנים כדקה. הופכים ומתבלים במלח ובפלפל עוד דקה.
- מגישים חם.
- מומלץ להגיש על מצע ירקות קלויים שמתובלים בפסטו וחומץ בלסמי.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: אישי
שתף את המתכון