חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטיליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום, brהייתי בחתונה ב"סטואה" שבקיבוץ שפיים, בה הוגשה פסטיליה כך נאמר לי - מן מאפה עגול ושטוח ממולא בבשר עוף שקדים וצימוקים טחונים כשזה עטוף במין בצק דקיק ומעל קשטו brבאיזה שהם עלים עם רוטב. זה היה מעדן אמיתי שמימי לא אכלתי ואני מעוניינת מאוד במתכון.
פסטיליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שלום, brהייתי בחתונה ב"סטואה" שבקיבוץ שפיים, בה הוגשה פסטיליה כך נאמר לי - מן מאפה עגול ושטוח ממולא בבשר עוף שקדים וצימוקים טחונים כשזה עטוף במין בצק דקיק ומעל קשטו brבאיזה שהם עלים עם רוטב. זה היה מעדן אמיתי שמימי לא אכלתי ואני מעוניינת מאוד במתכון.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
600 גרם קמח
2 ביצים
1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל
½ כפית מלח
1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון
למילוי:
½ ק"ג בשר טחון
מעט אגוז מוסקט מגורד
2 כפות חומץ
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל, עלה דפנה
2 ליטר מים
¼ כפית פלפל לבן
מעט מלח
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
1. מכינים מכל החומרים בצק גמיש ויבש.
2. מרדדים לעלה ומורחים 3-4 כפות שומן או שמן.
3. מפזרים מעט קמח, מקפלים שלושה קיפולים ומכסים במגבת למשך כ-30 דקות.
4. מרדדים שוב לעלה בעובי ½ ס"מ , קורצים עיגולים.
אופן הכנת מילוי הבשר:
1. ממלאים מים בסיר, מכניסים את עלה הדפנה והבצל.
2. יוצרים מהבשר הטחון 2 קציצות ומכניסים לסיר .
3. מבשלים במשך כשעה.
4. מסננים את הנוזלים ומעבירים את הבשר לסיר יבש.
5. מייבשים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
6. מוסיפים תבלינים וחומץ ומערבבים היטב.
7. יוצרים קציצות.
הרכבת הפסטיליה:
במרכזו של כל עיגול מניחים קציצת בשר. מהדקים רק סביב המילוי (כך שבעת הטיגון נוצרת מעין שושנה). מטגנים בשמן עמוק וחם.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון