הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם גרגירי תירס, ללא נוזלים, מקופסאות שימורים או קפוא משקית.
1 חבילת חמאה
2 מיכלי לבן או אשל
4 ביצים
כפית גדושה מלח
מעט פלפל לבן
1 כוס קמח תירס דק
1 חופן גבינה צהובה מגורדת
תבנית פיירקס משומנת 25X35 ס"מ.
אופן ההכנה
ממיסים במיקרו את חפיסת החמאה. מרסקים במעבד מזון את חצי מכמות גרגרי התירס, מוסיפים לתירס הטחון את החמאה המומסת. מוסיפים גם את הביצים, הלבן או האשל, קמח התירס והמלח והפלפל.
מערבבים היטב. מפסיקים את פעולת המעבד.
מוסיפים ידנית את גרגרי התירס הנותרים וחצי מן הגבינה המגורדת. מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית (25X35 ס"מ בערך) משומנת קלות. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה הצהובה.
אופים בתנור בחום בינוני (180°c) כ-½ שעה, או עד שפני המאפה משחימים והוא יציב למגע. מניחים להתקרר קצת בטרם פורסים למנות. אוכלים חם-פושר , אבל זה נהדר גם קר למחרת, אחרי לילה במקרר.
בתיאבון !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון