חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש פטריות בצל ופטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה עשירת טעמים ומזינה.
קיש פטריות בצל ופטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידה עשירת טעמים ומזינה.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 עלי פילו
50 גר'' חמאה מומסת
למלית:
4 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
50 גר'' חמאה
600 גר'' פטריות שמפיניון פרוסות (כמות של שקית של פטריות פרוסות קפואות - אפשר בתפזורת)
כף אבקת מרק פטריות או אבקת מרק בצל (לא חובה).
מיכל שמנת לבישול 10% (אפשר גם שמנת חמוצה או שמנת מתוקה להקצפה)
3 ביצים
3 כפות קמח
חצי חבילת גבינת פטה (השתמשתי בפיראוס - פטה כבשים)
פלפל (לא צריך מלח כי הפטה מספקת מליחות)
2 חופנים גבינה צהובה מגוררת.
תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ.
אופן ההכנה
הקלתית:
מברישים כל עלה פילו בחמאה ומעבירים לתבנית מסולסלת. מסדרים את העלים המשומנים אחד על השני ואת הקצוות אפשר או לקפל פנימה או לקפל יפה אחרי ששמים את המלית או לקפל מעל המלית.
המלית:
מטגנים בצל בחמאה עד שמזהיב, מוסיפים פטריות ומטגנים עד שרוב המים מתאיידים. מוסיפים שמנת ואבקת מרק ומביאים לרתיחה מכבים את האש, מוסיפים קמח וביצים (זהירות שהבלילה לא תהי חמה מדי).
יוצקים את המלית לתבנית, מפוררים לתוכה את גבינת הפטה ומערבבים קצת. מפזרים מעל גבינה צהובה.
אופים כ ½ שעה בחום 180°c ומצננים מעט לפני שאוכלים (כדי שהמלית תתייצב).
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון