הוראות הכנה
מרכיבים
לבישול העדשים:
½1 כוסות עדשים שחורים
½ כוס שעועית אדומה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית שמן
3 כוסות מים
2 כפות חמאה
לתערובת השום-ג'ינג'ר:
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינגר כתוש
חצי בצל קצוץ
רבע כוס מים
2 תרמילי הל מעוכים
5 ציפורן
½ בצל קצוץ
פלפל חריף קטן (אופציונלי, למי שאוהב חריף)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
¼ כפית מלח
½ כפית תבלין מסאלה
¼ כפית פפריקה
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לבשל את העדשים, השעועית עם המלח, כורכום, שמן ומים ביחד בסיר לחץ במשך כ-½ שעה.
להוציא חצי כוס מהעדשים, לכתוש בבלנדר ולהניח בצד.
כותשים בבלנדר את השום, הג'ינג'ר, הבצל והמים ומניחים בצד.
ממיסים את החמאה בסיר, ומוסיפים לה את תרמילי ההל, הציפורן הבצל, וגם הפלפל החריף, ומערבבים.
להוסיף את תערובת השום-ג'ינג'ר ולבשל על אש קטנה, עד שמצטמצם.
להוסיף את קוביות העגבניות, המלח ותבלין המסאלה.
לכל זה להוסיף שתי כפות גדולות של נוזלים מבישול העדשים בסיר הלחץ
להוסיף רבע כפית פפריקה וכף שמנת מתוקה ולערבב.
לכל התערובת להוסיף את העדשים שהתבשלו, וגם את אלו שכתשנו, כך שמתקבלת תערובת מעט סמיכה. מערבבים ומרתיחים כ-10 דקות.
אפשר להגיש עם אורז חם על השולחן.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור: ריטה מבאגסו, הודו
שתף את המתכון