חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מקלות מלוחים מבצק פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקלות מלוחים מבצק פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
2 כפיות סוכר
½1 כפיות מלח
50 גרם מרגרינה (או חמאה), חתוכה לקוביות
1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
2 ביצים
½ כוס מים (125 מ"ל)
לציפוי:
חלבון ביצה, טרוף
מעט שומשום, או פרג, או קימל, או קצח
אופן ההכנה
1. שמים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים כדקה-שתיים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את השמן, הביצים והמים וממשיכים לעבד עוד כדקה-שתיים לבצק רך.
3. בשלב הזה אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון, או להכין מיד את המקלות:
4. יוצרים מהבצק חבלים בעובי 1 ס"מ על משטח מקומח קלות. אם הבצק מאוד דביק, מטפלים בו בידיים מקומחות.
5. חותכים את החבלים למקטעים באורך כ-8-10 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מברישים את המקלות בחלבון וזורים מעט שומשום (או ציפוי אחר).
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 190°c, כ-20 דקות, עד שהמקלות משחימים קלות.
8. מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
גיוון: אפשר להכין מקלות בטעם פיקנטי אם מוסיפים לבצק כף עשבי תיבול יבשים לפי הטעם, או כפית פפריקה חריפה או כמון, קימל, אניס וכדומה.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון