הוראות הכנה
מרכיבים
סטק פילה אפשר להכין במספר צורות, תלויי בצורה בה נחתך הבשר. הפילה עצמו הינו "גלילי.
אם לוקחים נתחים של 200-250 גרם ממרכז הנתח הוא ה"שטו ברייון" המפורסם. מהקצוות ההולכים וקטנים בקוטרם
ניתן להכין "מדליונים" וניתן לקבל סטקים פרוסים כמו בנתחים אחרים.
יש לזכור כי הפילה הינו נתח דל שומן לכן הכנתו קצרה למדיי ולרמת "מדיום" מעבר לדרגת צליה זו הוא עלול להתייבש ללא תקנה
אופן ההכנה
ה"שטו ברייון" - סגירת הנתח הגלילי במחבת מכל צדדיו (אפשר לקשור שלא יתפרק) ולאחר מכן להכניס לתנור שחומם ל-180°c למשך 7 דקות.
מדליונים וסטקים דקה וחצי מכל צד ללא כל מגע(לא דוקרים, לא חותכים לא בודקים). לאחר מכן עוד 3-4 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
רצויי להכין מהמשקעים רוטב. במחבת בה סגרנו הבשר או צלינו את הסטק מוסיפים, 2 כוסות יין +כוס "ציר בשר" (גם ציר מאבקת מרק יסייע) לטבל עם מלח ופלפל עד שהכמות יורדת למחצית לערך, לא סמיך מידי אך לא נוזלי מאד. במידה וצמיג מידי הוסיפו יין.
מורידים מהאש ומוסיפים קוביות מספר של מרגרינה (או חמאה לאילו שלא שומרים על כשרות). אחד אחד על מנת שלא יתפרק לשומן
ויוצקים את הרוטב על הסטק.
בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון