הוראות הכנה
מרכיבים
3 פרגיות שלמות
½ כוס שמן זית
½ כוס יין לבן יבש
100 גרם דבש
למילוי:
½ ק"ג אורז בסמתי
½ ליטר מים-רותחים
שמן זית
250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים-משמשים,דבלים,תמרים,שזיפים ,כל מה שבא
100 גרם צנוברים קלויים
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
המילוי:
מטגנים בסיר- את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
מכסים ומבשלים שבע דקות,
מסירים מהאש.
אם נשארו מים-שופכים אותם, משאירים את הסיר מכוסה .
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים, ממליחים בעדינות ומפלפלים,
מקפיצים כדקה ומסירים מהאש, מוסיפים את הצנוברים.
מערבבים את כל התערובת עם האורז.
הפרגיות:
מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
את שארית הרוטב שומרים.
ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
אופים כ-1-¼1 שעות ב-180°c .
*במהלך הבישול-
חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
אחרי כ-½ שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כ-½ שעה .
בתיאבון!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון