חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד, מתאימה כמובן לטו בשבט אבל טעימה ומרשימה כל השנה. brבאדיבות קייטרינג-"מולי ומיכל" br
פרגיות במילוי אורז ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה חגיגית ומענגת עם טוויסט מיוחד, מתאימה כמובן לטו בשבט אבל טעימה ומרשימה כל השנה. brבאדיבות קייטרינג-"מולי ומיכל" br
הוראות הכנה
מרכיבים
3 פרגיות שלמות
½ כוס שמן זית
½ כוס יין לבן יבש
100 גרם דבש
למילוי:
½ ק"ג אורז בסמתי
½ ליטר מים-רותחים
שמן זית
250 גרם של תערובת פירות יבשים קצוצים-משמשים,דבלים,תמרים,שזיפים ,כל מה שבא
100 גרם צנוברים קלויים
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
המילוי:
מטגנים בסיר- את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
מכסים ומבשלים שבע דקות,
מסירים מהאש.
אם נשארו מים-שופכים אותם, משאירים את הסיר מכוסה .
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים, ממליחים בעדינות ומפלפלים,
מקפיצים כדקה ומסירים מהאש, מוסיפים את הצנוברים.
מערבבים את כל התערובת עם האורז.
הפרגיות:
מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
את שארית הרוטב שומרים.
ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
אופים כ-1-¼1 שעות ב-180°c .
*במהלך הבישול-
חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
אחרי כ-½ שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כ-½ שעה .
בתיאבון!!!
מגיש: meital_m55
מקור:
שתף את המתכון