הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר, טחון
4 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס
10 בצלים בינוניים, מגוררים גס
20 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
2 ביצים
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית תערובת בהרט
1/2 כפית מלח
3/4-1/2 כוס קמח מצה (או ½1 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות היטב)
שמן לטיגון
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
6 שיני שום, כתושות
1 עגבנייה, קצוצה דק
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית קינמון
½3-2 כוסות מים
אופן ההכנה
מערבבים בקערה בשר, תפוחי האדמה, בצל ופטרוזיליה.
מוסיפים ביצים, אבקת מרק, פלפל, בהרט, מלח וקמח מצה ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח.
מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.
הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום 2-1 דקות, עד שקיפות.
מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון