הוראות הכנה
מרכיבים
4 חצילים בינונים
קילו בשר טחון בקר או כבש
בצל גדול
3 שיני שום
פפריקה
בהרט
תבלין כוסברה טחון
מלח
פלפל
אופן ההכנה
1. קולים את החצילים בתנור למשך שעה בערך ב 180-200°c (תלוי בתנור ובסוג החצילים).
2. מטגנים את הבצל במחבת גדולה עם 2 כפות שמן עד שמזהיב , מוסיפים את הבשר הטחון בהדרגה , מערבבים ומפוררים כדי שלא יווצרו גושים.
3. מוסיפים את התבלינים מערבבים וממשיכים לבשל עד שהבשר מבושל (אבל לא יתר מדי-להזהר שלא ישרף או יתקשה).
4. מוציאים את החצילים מהתנור, חוצים ל-2 , מוציאים מעט מתוכן החציל, לוקחים חלק מהבשר מערבבים עם החציל ומניחים בתוך החצילים. את שאר הבשר מפזרים מסביב לחצילים.
5. מכינים טחינה ביתית טובה ויוצקים על החצילים ומסביב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון