חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת לזניה עם ירקות קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת לזניה עם ירקות קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל פרוס לעיגולים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
250 גרם גבינת טבורג
דפי לזניה תרד
1 שקית תרד שטוף
2 עגבניות חתוכות לקוביות
2 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
¼ כרישה פרוסה דק
3-4 עלי ריחן קצוצים
1 שן שום קצוצה דק
1 קופסא עגבניות מרוסקות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השום ומעט מלח ופלפל. ממשיכים לערבב תוך כדי הבישול עד שהתרד מאבד כמחצית מנפחו. מכבים את האש ומעבירים את התרד לקערה. מוסיפים לקערה את גבינת הטבורג ומערבבים יחד היטב.
על מחבת פסים קולים את החצילים לאחר שנמרחו במעט שמן זית. את הפלפלים קולים על אש גלויה ולאחר מכן קולפים. פורסים את הפלפלים לרצועות.
מחממים מעט שמן במחבת נוספת ומטגנים בה את הכרישה עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן. מוסיפים את העבניות המרוסקות ועלי הריחן ומערבבים היטב. אחרי דקה או שתיים מוסיפים את השמנת ומעט מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכבים לאחר הרתיחה.
בתבנית פיירקס מלבנית מניחים עלי לזניה לכיסוי התחתית. מניחים מעל את תערובת הגבינה והתרד. יוצקים מעל מעט מהרוטב. מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה. מעל מניחים את החצילים ומעליהם את הפלפלים. יוצקים עוד מהרוטב ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה. מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה ומעל יוצקים את שארית הרוטב. מניחים את פרוסות הפטריות מעל ומכסים בשארית הגבינה הצהובה. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-35 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דקות להשחמה נאה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון