הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף, מחולק למנות
1 קופסה של זיתים ירוקים מגולענים
פפריקה חריפה
כורכום
מלח
כף של שום כתוש
1 חבילת כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
פלחים דקים מחצי לימון
אופן ההכנה
מרוקנים את תכולת קופסת הזיתים לסיר , מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות.
פעולה זו חשובה כדי להרחיק מן הזיתים את המרירות.
שוטפים את הזיתים במים קרים, ומניחים במסננת.
מחממים שמן באותו סיר, מוסיפים אליו את הפפריקה והכורכום ומערבבים היטב
נזהרים לא לחרוך, הכוונה היא רק שהשמן ייצבע בצבעי התבלינים
לרחוץ את חלקי העוף ולייבשם במגבת נייר.
להכניס את נתחי העוף אל השמן, ולהפוך אותם כך שכל שטח הפנים שלהם יצבע.
מטגנים מעט את העוף, ואחר כך מוסיפים כף שום כתוש.
קוצצים חבילה שלמה של כוסברה, ומוסיפים אל הסיר. מערבבים הכל יחד במשך כמה דקות.
פורסים חצי מהלימון לפרוסות דקיקות ומוסיפים לתבשיל.
מוסיפים גם את הזיתים המגולענים.
מתבלים במלח (בזהירות, הזיתים מלוחים..)
סוחטים את הלימון ויוצקים את המיץ לסיר.
מערבבים הכל, ונותנים להתבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי.
שימו לב שהתבשיל מתבשל ללא תוספת מים. העוף מגיר נוזלים, ומיץ הלימון מתווסף אליהם.
אם נראה שהתבשיל זקוק נואשות לתוספת נוזלים, אפשר לצקת לסיר חצי כוס מים רותחים.
מגיש:
מקור: אינטרנט
שתף את המתכון