חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קל קל קל וטעים .
עוף בזיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון קל קל קל וטעים .
הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף, מחולק למנות
1 קופסה של זיתים ירוקים מגולענים
פפריקה חריפה
כורכום
מלח
כף של שום כתוש
1 חבילת כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
פלחים דקים מחצי לימון
אופן ההכנה
מרוקנים את תכולת קופסת הזיתים לסיר , מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות.
פעולה זו חשובה כדי להרחיק מן הזיתים את המרירות.
שוטפים את הזיתים במים קרים, ומניחים במסננת.
מחממים שמן באותו סיר, מוסיפים אליו את הפפריקה והכורכום ומערבבים היטב
נזהרים לא לחרוך, הכוונה היא רק שהשמן ייצבע בצבעי התבלינים
לרחוץ את חלקי העוף ולייבשם במגבת נייר.
להכניס את נתחי העוף אל השמן, ולהפוך אותם כך שכל שטח הפנים שלהם יצבע.
מטגנים מעט את העוף, ואחר כך מוסיפים כף שום כתוש.
קוצצים חבילה שלמה של כוסברה, ומוסיפים אל הסיר. מערבבים הכל יחד במשך כמה דקות.
פורסים חצי מהלימון לפרוסות דקיקות ומוסיפים לתבשיל.
מוסיפים גם את הזיתים המגולענים.
מתבלים במלח (בזהירות, הזיתים מלוחים..)
סוחטים את הלימון ויוצקים את המיץ לסיר.
מערבבים הכל, ונותנים להתבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי.
שימו לב שהתבשיל מתבשל ללא תוספת מים. העוף מגיר נוזלים, ומיץ הלימון מתווסף אליהם.
אם נראה שהתבשיל זקוק נואשות לתוספת נוזלים, אפשר לצקת לסיר חצי כוס מים רותחים.
מגיש: melabes
מקור: אינטרנט
שתף את המתכון