הוראות הכנה
מרכיבים
- 200 גרם מרגרינה
- 1 וחצי כוס סוכר
- 6 ביצים
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 200 גרם קוקוס
- 2 כוסות קמח מצה עדין
- 1 שקית אבקת אפיה
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מעט לימון סחוט
לציפוי: (שלב שלא חייבים לעשות - עניין של טעם)
- מעט ריבת משמש (או כל סוג אחר)
- קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל 160°c.
- משמנים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את הבסיס בנייר אפיה.
- מערבבים במיקסר את המרגרינה ומוסיפים לתוכה את הסוכר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קליפת התפוז, הקוקוס, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים אותה.
- אופים בערך 20 דקות. מעלים את החום ל-180°c וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
להכנת הסירופ:
- מרתיחים את הסוכר עם המים והלימון עד להמסת הסוכר.
- מבשלים את הסירופ מספר דקות על אש נמוכה ומצננים.
- יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומניחים לה להתקרר.
- מורחים את העוגה הקרה והדפנות בריבה מחוממת מעט ובוזקים למעלה קוקוס.
חג שמח
והרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אימא
שתף את המתכון