חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת קוקס לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אמי נתנה לי את המתכון שעובר אצלה מדור לדור. זאת עוגה שמכינים במרוקו בתקופת פסח. עשירה בטעמים ומיוחדת.
עוגת קוקס לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אמי נתנה לי את המתכון שעובר אצלה מדור לדור. זאת עוגה שמכינים במרוקו בתקופת פסח. עשירה בטעמים ומיוחדת.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 200 גרם מרגרינה
- 1 וחצי כוס סוכר
- 6 ביצים
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 200 גרם קוקוס
- 2 כוסות קמח מצה עדין
- 1 שקית אבקת אפיה
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מעט לימון סחוט
לציפוי: (שלב שלא חייבים לעשות - עניין של טעם)
- מעט ריבת משמש (או כל סוג אחר)
- קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל 160°c.
- משמנים תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ ומרפדים את הבסיס בנייר אפיה.
- מערבבים במיקסר את המרגרינה ומוסיפים לתוכה את הסוכר.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קליפת התפוז, הקוקוס, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים אותה.
- אופים בערך 20 דקות. מעלים את החום ל-180°c וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
להכנת הסירופ:
- מרתיחים את הסוכר עם המים והלימון עד להמסת הסוכר.
- מבשלים את הסירופ מספר דקות על אש נמוכה ומצננים.
- יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומניחים לה להתקרר.
- מורחים את העוגה הקרה והדפנות בריבה מחוממת מעט ובוזקים למעלה קוקוס.
חג שמח
והרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: אימא
שתף את המתכון