חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה כבד עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להחליף את הכבד בבשר טחון.
לזניה כבד עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניתן להחליף את הכבד בבשר טחון.
הוראות הכנה
מרכיבים
- קופסת עלי לזניה
- 500 גרם כבד עוף מוכשר וקצוץ דק דק
- 3 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 תפוח-אדמה חתוך קוביות קטנות
- 2 קפוסאות קטנות של רסק עגבניות
- ½ כפית שום כתוש
- כף פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
- מטגנים בצל אחד, בסיר קטן עד להזהבה.
- מוסיפים את השום, רסק העגבניות, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוז וחצי כוס מים.
- מרתיחים ולאחר מכן מצננים.
למלית:
- מבשלים את תפוחי האדמה שחתוכים לקוביות קטנות למשך 10 דקות. מסננים ומצננים.
- מטגנים מעט את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
- מוסיפים את הכבדים הקצוצים ומטגנים מעט.
- מוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה, כף שטוחה אבקת מרק ורבע כפית פלפל שחור.
- חותכים בסכין ומזלג את הכבד על המחבת, תוך כד טיגון, ומוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומצננים.
- מסדרים על תבנית שכבת עלי לזניה לא מבושלים.
- יוצקים מעט מהרוטב ועל זה מניחים שכבה ממלית הכבד.
- מכסים עם עלי לזניה.
- שוב יוצקים מעל מעט מהרוטב על עלי הלזניה.
- מניחים עוד שכבה של כבד.
- חוזרים על פעולה זו פעם נוספת.
- יוצקים את יתרת הרוטב על שכבת העלים האחרונה.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות בחום של 180°c.
- מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-5 דקות (לא יותר).
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: אישי
שתף את המתכון