חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש להכין את הקציצות אפילו לפני הכנת הרוטב ולשמור במקרר.
קציצות בשר ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש להכין את הקציצות אפילו לפני הכנת הרוטב ולשמור במקרר.
הוראות הכנה
מרכיבים
- 600 גרם בשר טחון טרי (כתף או צוואר)
- 100 גרם סולת
- 2 ביצים
- 1 בצל קצוץ דק
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
- 2 בצלים בינוניים קצוצות
- שמן זית לטיגון
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות
- 1 כף אורגנו מיובש
- ½ כפית גרידת לימון או תפוז
- ½ בקבוק יין אדום יבש
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לרוטב:
- מטגנים את הבצל והשום, בסיר עבה ורחב, עד לשקיפות.
- מוסיפים עגבניות משומרות, רסק עגבניות, אורגנו וגרידת לימון, ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את היין, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.
- בזמן בישול הרוטב מכינים את הקציצות.
- משרים את הסולת במים כ-5 דקות, מסננים, סוחטים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה.
- שומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.
- יוצרים כדורי בשר, בידיים רטובות, ומניחים בתוך הסיר עם הרוטב.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
- אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום.
- מגישים על אורז לבן או מקרוני.
הרבה אופטימיות
מגיש: שרונית
מקור: אישי
שתף את המתכון