הוראות הכנה
מרכיבים
- 600 גרם בשר טחון טרי (כתף או צוואר)
- 100 גרם סולת
- 2 ביצים
- 1 בצל קצוץ דק
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לרוטב:
- 2 בצלים בינוניים קצוצות
- שמן זית לטיגון
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 קופסת עגבניות חתוכות משומרות
- 1 כף אורגנו מיובש
- ½ כפית גרידת לימון או תפוז
- ½ בקבוק יין אדום יבש
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
לרוטב:
- מטגנים את הבצל והשום, בסיר עבה ורחב, עד לשקיפות.
- מוסיפים עגבניות משומרות, רסק עגבניות, אורגנו וגרידת לימון, ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את היין, מתבלים ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.
- בזמן בישול הרוטב מכינים את הקציצות.
- משרים את הסולת במים כ-5 דקות, מסננים, סוחטים ומערבבים עם שאר מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה.
- שומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.
- יוצרים כדורי בשר, בידיים רטובות, ומניחים בתוך הסיר עם הרוטב.
- מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
- אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט יין אדום.
- מגישים על אורז לבן או מקרוני.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון